Chiftele italiene – reduse in carbohidrati

OMG, această rețetă de chiftele italiene este uimitor de bună. Cașcavalul conferă chiftelelor un gust minunat, în timp ce le menține hidratate și fragede. Acestea sunt perfecte pentru petreceri, întrucât doar le-am aruncat într-un crockpot, cu puțină apa, pentru a le aburi.

Am adaptat această rețetă de la rețeta Bucătarului John, de aici, de pe site-ul Food Wishes.

Câteva sfaturi: Dacă nu găsiți lapte de ricotta cu grăsime, funcționează și laptele semidegresat. Conținutul de grăsimi și calorii al produsului final va fi, desigur, mai redus. Și dacă vă place foarte mult usturoiul, puteți adăuga și usturoi proaspăt, împreună cu ceapa.

Chiftelele italiene ale lui Ellen

Ingrediente pentru chiftele italiene:

  • 120g de ceapa albă, tocată fin
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceașcă de lapte rece de ricotta, cu grăsime
  • 1 ou mare rece
  • 1½ linguriță de usturoi granulat
  • 2 lingurițe de condimente italiene
  • 1½ linguriță de sare de mare
  • ½ linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 1 ceașcă de amestec ras de parmezan
  • 450g de carne tocată de vită (85% macră)*

Cum se prepară chiftelele italiene ale lui Ellen?

Chiftelele Italiene ale lui Ellen

  • Încălziți cuptorul la 350F. Pregătiți o hârtie de copt pentru a ușura curățarea.
  • Sotați ceapa în uleiul de măsline, până devine translucidă, apoi se îndepărtează de pe foc și se răcește timp de 10 minute.
  • În timp ce ceapa se răcește, tocați parmezanul ras într-un procesor de alimente, până devine fin. Apoi așezați deoparte.
  • Într-un bol, amestecați ricotta și oul, până la omogenizare.
  • Adăugați condimente, sare și piper, și amestecați.
  • Adăugați ceapa și parmezanul tocat. Amestecați bine.
  • Adăugați carnea de vită și amestecați, până când se îmbină toate ingredientele.
  • Împarțiți carnea în porții de câte 30g. Ar trebui să ajungeți la 30-31 de porții egale.
  • Rulați fiecare porție într-o bilă.
  • Așezați chiftelele pe o foaie de copt și coaceți la 350F, timp de aproximativ 20 minute, până când sunt făcute și rumenite.

Presupunând că numărul total este de 31 de chiftele, fiecare chiftea are 64 calorii, 4 g grăsimi, 1 carbohidrat, 6 g proteine.

Informații nutriționale:

  • 1992 calorii
  • 128 g grăsimi
  • 34 g carbohidrați
  • 5 g fibre
  • 171 g proteine

* Pentru un gust mai bogat, utilizați jumătate din cantitate să fie carne pentru cârnați de porc și jumătate din carne tocată de vită.

Variații: Conform rețetei de chiftele italiene a Bucătarului John, puteți prăji chiftelele în ulei de măsline. Apoi îndepărtați grăsimea suplimentară din tigaie și adăugați un borcan de sos marinara. Fierbeți timp de 30 minute.

Sunt delicioase și când sunt preparate în acest mod, dar cantitatea de carbohidrați și calorii este mai ridicată, datorită sosului de roșii și uleiului. De asemenea, s-ar putea să vă placă și rețeta mea de chiftele suedeze.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply