Dieta de 100 Calorii

Dieta de 100 Calorii a fost dezvoltată de Tammy și Sussie Trimble, care au pierdut în greutate prin partajarea alimentației zilnice, în porții de câte 100 calorii.

Această metodă a funcționat atât de bine pentru ele, încât au decis să scrie un plan de dietă pentru ca și alții să poată să îl urmeze, în speranța că vor obține o pierdere durabila în greutate, prin utilizarea metodei de 100 Calorii

Planul de 100 Calorii

Cele două Trimble cred că motivul pentru care multe diete nu au efect se datorează faptului că oamenii sunt restricționați de la consumarea alimentelor pe care le iubesc, rezultând în privarea nesănătoasă. Acest lucru duce eventual la “abaterea din drum” și consumul alimentelor la care au poftit.

Cu dieta de 100 Calorii, nu există nici un fel de alimente interzise, iar cei care mențin dieta pot continua să mănânce alimentele pe care le iubesc, concentrându-se pe un consum mai redus din aceste mâncăruri, prin utilizarea instrumentelor și resurselor oferite pentru a înțelege ce înseamnă o porție de 100 Calorii din acel aliment.

Femeile pot consuma un total de 1500 calorii pe zi sau 15 porții a câte 100 calorii fiecare, iar bărbaților le sunt permise 2000 calorii pe zi sau 20 porții a câte 100 calorii fiecare.

Persoanele aflate la dietă, sunt încurajate să planifice mesele zilnice și porțiile, cum ar fi gustările, în avans. În cadrul dietei de 100 calorii sunt permise toate mâncărurile, dar autorii sugerează evitarea alimentelor prelucrate și preambalate, din motive de sănătate.

100calorii

Există o serie de ”alimente gratuite” care pot fi adăugate și nu urmează regulile porțiilor de 100 Calorii. Acestea sunt ardeii grași, brocoli, dovleacul, varza, morcovii, castraveții, fasolea verde, salata verde, ciupercile, mazărea, roșiile, dovleceii, varza de lucernă, oțetul balsamic, bulionul, caperele, roșcova, cacao, murăturile, sosul iute, salsa , băuturile dietetice, sosul de soia, splenda și sucul V8.

Cei care se află la dietă sunt încurajați să găsească exerciții pe plac, întrucât este recomandată efectuarea zilnică a unui anumit tip de activitate aerobică.

Exemplu al Planului Alimentar

1 cană de fulgi de porumb

1 cană de lapte degresat

1 cană de suc de portocale

1 lingură de miere

Ceai de plante

1 cană de morcovi pitici

1 lingură de ranch

85g curcan

30g brânză elvețiană

3 felii de pâine integrală

1 lingură maioneză

Salată verde, roșii, ceapă și murături

1 cană iaurt simplu

1 banană

85 g de tilapia la cuptor

1 cană de paste

2 căni de amestec de salată verde

1 lingură de ulei de măsline

Lămâie și oțet

Avantajele dietei de 100 calorii:

  • Este non restrictivă
  • Îi învață pe cei care țin dietă cum să controleze porțiile
  • Îi incurajează pe cei care țin dietă să facă exerciții fizice
  • Oferă instrumente de numărat caloriile
  • Cei care țin dietă pot mânca în oraș, cu ușurință
  • Nu sunt necesare „alimente dietetice” sau suplimente scumpe
Dezavantaje acestei diete:
  • Încurajează utilizarea îndulcitorilor artificiali și a băuturilor dietetice
  • Unele dintre ”alimentele gratuite” pot adaugă calorii și sodiu în plus
  • Necesită timp de planificare al meselor și porțiilor. Dieta de 100 calorii este una dintre cele mai complexe din acest punct de vedere.
Concluzii si pareri despre dieta 100 Calorii

Dieta de 100 Calorii pare a fi un program eficient pentru cei aflați la dietă, care se luptă cu privarea și controlul mărimii porțiilor.

Acest plan îi învață pe cei care țin dietă să dezvolte obiceiuri alimentare mai bune, care să asigure o pierdere în greutate, pe termen lung, prin înțelegerea a ceea ce înseamnă porții de 100 calorii din alimentele lor preferate. Programul oferă multe resurse care îi vor ajuta pe cei aflați la dietă, drumul spre succesul legat de pierderea în greutate pe termen lung.

Din punctul meu de vedere, dieta de 100 calorii este o dieta care ar trebui tinuta sub supravegherea si monitorizarea unui nutritionist. Nu vreau sa intru in detalii cu privire la acest subiect, insa ar fi bine sa nu ignorati acest lucru, deoarece este care tinuta incorect, pe termen lung, poate avea un impact destul de puternic asupra organismului.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply