Dieta de detoxifiere cu orez

În ultima vreme ai mâncat cam neglijent, iar acum vrei să-ți purifici organismul printr-o cură de detoxifiere? Astăzi ți-am pregătit una dintre cele mai rapide, eficiente și sănătoase modalități de a reuși asta: este vorba despre dieta de detoxifiere cu orez!

Dacă ți-ai propus nu doar să slăbești repede și mult, ci și să-ți detoxifici organismul în tot acest proces, fără a fi nevoită să recurgi la înfometare sau restricții alimentare prea drastice, dieta de detoxifiere cu orez este soluția optimă pentru tine.

De ce este dieta de detoxifiere cu orez atât de eficientă?

Dieta de Detoxifiere cu ORezDieta de detoxifiere cu orez este eficientă deoarece orezul prezintă o substanță numită albumină, cu rol important în purificarea organismului. Albumina echilibrează digestia prin faptul că eliberează lichidele din organism și astfel, înlătură toxinele.

Tot dieta cu orez contribuie la reducerea grăsimii și la detoxifierea întregului organism. Introducând orezul ca aliment principal în programul tău de mese zilnice, vei beneficia de restabilirea greutății normale sau reducerea masei corporale în cel mai scurt timp.

Etape dieta de detoxifiere cu orez:

Poți urma această cură de detoxifiere cu orez prin 3 etape succesive, care-ți vor fi de mare ajutor. Astfel, în prima etapă poți consuma zilnic circa 800 de calorii și este necesar să bei numai apă. În etapa a doua, poți ajunge să consumi până la 1200 de calorii pe zi, pe când în etapa a treia, poți crește porțiile de mâncare consumate cu până la maximum 200 de calorii pe zi.

Cât timp este necesar să menții o dietă de detoxifiere cu orez?

Cel puțin 3 luni sunt necesare pentru a observa beneficiile acestei cure de slăbire și detoxifiere a organismului. După aceste luni, poți reveni la o alimentație normală, însă trebuie să o menții modificată și ușor diversificată.

Sugestii de meniuri pentru dieta cu detoxifiere cu orez:

Ziua 1: consumă numai orez fiert, fără adaosuri. Bea numai apă plată.

Ziua 2: 2 fructe la micul dejun (de evitat strugurii și bananele), iar la prânz, respectiv cină, alimente bogate în amidon: cereale, orez, cartofi, toate însă fierte.

Zilele 3-7: cel puțin o masă pe zi trebuie să fie alcătuită din orez. Fără alimente prăjite, iar la micul dejun e indicat să consumi lactate simple, fără pâine.

Ziua 1: doar orez fiert, fără adaos de alte alimente, și se bea doar apă

Zilele 2-6: cel puțin o masă pe zi trebuie să fie din orez

Ziua 7: dietă vegetariană, cel puțin o masă de orez pe zi, legumele să fie consumate proaspete

Poți consuma exact aceleași porții ca în etapa a doua, singura condiție este că se pot crește cantitatea de calorii, cu până la 200 pe zi.

Cu toate acestea, dieta de detoxifiere cu orez trebuie însoțită de exerciții fizice făcute cu regularitate, și întrucât este o dietă lipsită de calciu, poți adăuga suplimente alimentare ce conțin vitamina D sau calciu, numai dacă simți nevoia.

Nu uita să te consulți în această decizie cu un medic de familie sau să îți efectuezi analizele pentru a determina dacă te poți supune unui asemenea tratament.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply