Dieta Paleo: Mâncarea Stramoșilor

Dieta paleo a câștigat multa popularitate de-a lungul ultimilor 10 ani și mulți o recomanda pentru efectele sale benefice sănătății și pentru arderea grasimilor.

Cu toate acestea, este oare Dieta Paleo răspunsul la toate problemele pe care le intampinam pe parcursul unei cure de slabire?

Ce este Dieta Paleo?

Dieta paleo implică consumul de alimente pe care strămoșii noștri, din perioada paleolitica (acum 200.000 de ani) le mâncau. Aceasta este, de asemenea, cunoscuta sub numele de Epoca de Piatră. Acest lucru a fost înainte ca oamenii sa fie fermieri sau sa cultive boabe, ceea ce face ca dieta lor sa fie formata, în principal, din ceea ce acești oameni puteau vâna sau culege. Teoria este că acesta este modul în care organismul uman și sistemul digestiv au evoluat, obtinand acesti nutrienți timp de milioane de ani.

Dieta paleo, in comparatie cu dieta noastră modernă, nu este plină de alimente pe care corpul nostru nu le procesează foarte bine, pentru că el nu a evoluat pentru a digera aceste alimente în mod corespunzător. Practic, corpurile noastre nu au fost încă adaptate la alimentele moderne pe care le consumăm.

Mancare Non-Paleolitica

Există 5 grupe principale de alimente pe care dieta paleo crede ca nu fac parte din evoluția umană.

 1. Boabe, anumite legume
 2. Lactate
 3. Zaharul rafinat
 4. Uleiurile rafinate.

dieta paleo

Aceste alimente, in cele mai multe cazuri provoca probleme de sanatate, cum ar fi alergii, sensibilitate alimentară, probleme digestive, inflamații, boli de inima, diabet si obezitate.

In legatura cu mancarea Oamenilor Pesterii, există o dezbatere în comunitatea științifică cu privire la dieta exacta a oamenilor din Paleolitic, iar dieta paleo afirmă că în primul rând a fost o dietă bazată pe ceea ce acesti oameni puteau vâna sau aduna.

 • Carne naturala, fara grasimi
 • Legume cu frunze verzi
 • Legume rădăcinoase
 • Nuci si Seminte
 • Fructe de pădure și anumite fructe.

Pierderea in greutate este un beneficiu secundar, scopul principal al dietei fiind creșterea sănătatii și a starii de bine, dar pierderea in greutate se întâmplă să fie un efect secundar al acestei transformări dietetice.

Eliminarea caloriilor-dense, cum ar fi cerealele, painea, pastele, cartofii, lactatele și alimentele procesate; cei care folosesc dieta paleo, au tendinta de a manca in mod natural mai putine calorii pe zi, ceea ce duce la un deficit de calorii si, prin urmare, pierderea in greutate.

Dieta paleo este, de asemenea proiectata pentru a reduce inflamația sistemică, care poate fi, de asemenea, un factor care contribuie la cresterea in greutate. Cercetările arată că, folosit chiar și pe un termen scurt, regimul alimentar de tip paleolitic, imbunatateste tensiunea arteriala si toleranta la glucoza, scade secreția de insulină, crește sensibilitatea la insulina si imbunatateste lipidele, fara ca oamenii sedentari sănătoși sa piarda in greutate.

Cei care urmeaza o dieta paleo se pot aștepta, de obicei,la o pierderi în greutate lentă și constantă.

Planurile paleo sunt de mai multe tipuri, din care poti alege dacă doresti să încerci o dietă. Prin urmare, un plan alimentar prescris este benefic pentru noi, cei care tinem dieta, deoarece există o mulțime de concepte ale dietei paleo, care nu pot fi acoperite în această scurtă trecere în revistă.

Aici sunt cateva planuri pe care le puteti lua in considerare:

1. Planul Paleo

Cel mai probabil, cel mai bun mod de a începe dieta paleo este printr-un program online. Planul Paleo iti ofera tot ceea ce ai nevoie pentru a începe. Este, de asemenea, cel mai economic (în jur de 30 lei  pe lună).

 • Planuri alimentare saptamanale
 • Liste cu alimente și rețete
 • Sfaturi cu privire la exercitiile fizice
 • Ultimele Cercetari despre dieta Paleo și suport „tehnic”.

Încercați Planul Paleo gratuit pentru 14-zile.

2. Dieta Paleo, Cartea Scrisa de Loren Cordain, care este considerat unul dintre fondatorii dietei paleo. El a actualizat această carte de-a lungul anilor, deoarece noi cercetari au devenit disponibile. Este disponibila pe Amazon aici.

Pareri despre Dieta Paleo

Unii Jura, altii se lupta pentru dieta Paleo și vă creditează transformarea vietii lor, alții urmeaze chiar și principii religioase într-o manieră culta. Cu toate acestea, din cauza tuturor restricțiilor alimentare, unele persoane lupta cu dieta Paleo pentru un stil de viata mai bun. Paleotest.com are o evaluare usoara, care vă ajută să determinați dacă Dieta Paleo vi se potriveste.

Aceasta dieta are o mulțime de beneficii și orice plan ai urma, te învață sa eviti alimentele prelucrate, si cum sa alegi un conținut scăzut de calorii / nutrienți alimentari, acest lucru fiind benefic nu numai sănătatii persoanel, dar, de asemenea, ajuta si la pierderea in greutate. Doar dă-ti libertatea de a avea un corp de invidiat și apoi dieta paleo va fi în continuare benefică, chiar dacă nu o urmezi religios.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply