Fleica redusa in carbohidrati

Cele mai multe dintre rețetele de fleică, reduse în carbohidrați, pe care le-am încercat, sunt fie prea simple sau includ lianți sau sosuri de roșii care adaugă prea mulți carbohidrați.

Am făcut multe fleici în căutarea mea pentru una hidratată, savuroasă și redusă în carbohidrați, și am ajuns, în cele din urmă, la combinația de ingrediente pe placul meu. Sper să vă placă și vouă.

Fleica redusa in carbohidrati

Ingrediente pentru fleica redusa in carbohidrati:

  • ½ ceașcă de făină de migdale
  • ½ ceașcă de parmezan uscat ras
  • 2 linguri de unt pentru sotat
  • 230g de ceapă albă tocată (măsurată după greutate)
  • 5 căței de usturoi, tocați
  • 1 ceașcă de ardei gras tocat
  • 2 ouă mari
  • 1 lingură de frunze de busuioc proaspăt, tocat fin*
  • 1 lingură de frunze de cimbru*
  • ¼ ceașcă de frunze de pătrunjel proaspăt*
  • 1 linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper negru măcinat
  • 2 linguriță de muștar Dijon
  • Sosul Barbecue 2 T, Sărac în Carbohidrați, al lui Ellen
  • ¼ ceașca de smântâna
  • ½ linguriță de gelatină fără gust
  • 1 kg de carne tocată de vită 85%
  • 450 kg de cârnați italieni

*condimentele uscate pot fi folosite in cantități înjumătățite

Cum se prepara fleica redusa in carbohidrati?

  • Încingeți cuptorul la 350F. Se unge un vas de copt, din sticlă, de dimensiuni 10 x 15, cu unt. Așezați-l deoparte.
  • Într-un bol mic, adânc, amestecați făina de migdale și brânza. Așezați deoparte.
  • Încălziți untul într-o tigaie, la foc mediu. Adăugați ceapă, usturoi și piper; sotați până se înmoaie, timp de 8 minute. Puneți deoparte amestecul, să se răcească, în timp ce preparați ingredientele rămase. Odată ce amestecul s-a răcit destul, puneți-l într-un procesor alimentar timp de câteva secunde, pentru a toca legumele până la o consistență fină.
  • Într-un alt bol mic adânc, amestecați ouăle cu mirodeniile, sarea, piperul, muștarul, sosul BBQ și smântâna. Presărați gelatină peste amestec și lăsați-l să se așeze timp de 5 minute. Adăugați sosul de ceapă și amestecați bine. Așezați deoparte.
  • Așezați carnea tocată de vită și cârnații italieni pe o placă de tocat sau pe o suprafața de lucru. Cu mâinile curate, se amestecă vita și cârnații, asigurându-vă că nu a rămas nici o bucată mare de cârnați. Nu frământați carnea pentru mai mult de 5 minute, deoarece se va întări.
  • Așezați, într-un bol mare, amestecul redus în carbohidrați. Adăugați sosul cu ou și amestecați bine. (Odată ce lichidul este incorporat, puteți pune amestectul pe suprafața de lucru, pentru a ușura omogenizarea ingredientelor).
  • Adăugați amestectul din făina de migdale. Amestecați până la omogenizare și până când amestecul de carne nu mai este lipicios. (Dacă amestecul încă se lipește, adăugați parmezan ras, câte o lingură, până când carnea nu se mai lipește).
  • Așezați în vasul de sticlă, sub forma unei pâini și lăsați aproximativ 1cm de spațiu pe toate părțile. Aplatizați partea de sus a formei, astfel încât să fie gătită în mod egal.
  • Coaceți amestecul până când se rumenește și până când termometrul alimentar înregistrează 160F. Timpul de preparare estimat este de aproximativ 1h. Răciți cel puțin 20 minute. Tăiați felii și serviți.

Fleica Redusa In Carbohidrati

Îndeajuns pentru 12 porții, a câte 150g.

Informații nutriționale pentru fiecare porție:

  • 409 calorii
  • 33 grame de grăsimi
  • 23 grame de proteine
  • 5 grame de carbohidrați
  • 1 gram de fibre
Variații ale acestei Fleici Reduse în Carbohidrați:
  • Tocați 8 felii de bacon, într-un procesor alimentar, adăugați amestecul cu ou și ceapă. Coaceți ca deobicei.

Informații Nutriționale: 12 porții, a câte 150g. Fiecare porție are 485 calorii, 36 grame de grăsimi, 24 grame de proteine, 5 grame de carbohidrați, și 1 gram de fibre.

  • Adăugați 2 cești de cașcaval cheddar râs în amestecul de carne. Coaceți că deobicei.

Informații Nutriționale: 12 porții, a câte 150g. Fiecare porție are 409 calorii, 33 grame de grăsimi, 23 grame de proteine, 5 grame de carbohidrați, si 1 gram de fibre.

Această fleică este excelentă, dar dacă sunteți în căutarea unei mese mai bogate.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply