Rețete de pui – reduse in carbohidrati

Acestea sunt două dintre rețetele mele preferate de pui, cu un conținut redus de carbohidrați . Ambele sunt delicioase, iar ce rămâne poate fi utilizat ziua următoare, pentru un prânz gustos.

Pui în Sos Cremos cu Mirodenii

Ingrediente:Retete de pui reduse in carbohidrati

  • 5 linguri de unt, porționate
  • 2 cepe mici, tăiate în felii subțiri
  • 3 căței mari de usturoi
  • ½ ceașcă de supă de pui
  • ½ ceașcă de vin alb sec
  • 230g de cremă de brânză
  • ½ ceașcă de smântână
  • 1 linguriță de tarhon uscat
  • 1 ½ linguriță de Ierburi De Provence
  • 1 linguriță de Condimente Weber Canadian pentru Pui
  • Sare după gust
  • 4 bucăți de piept de pui crud

Cum se prepară puiul în sos cremos cu mirodenii?

  • La foc mediu, se sotează ceapa, usturoiul și tarhonul în 2 linguri de unt, până când se înmoaie. Scoateți din tigaie și puneți deoparte.
  • În aceeași tigaie, adăugați 2 linguri de unt și topiți la foc mic. Se adaugă vin. Apoi se adaugă crema de brânză și se amestecă până când se topește și se îmbină cu vinul și untul. Adăugați smântâna și mirodeniile, până cand sunt amestecate.
  • Încingeți cuptorul la 350F. Utilizați 1 lingură de unt pentru a unge un vas de gătit 9/13. Se toarnă fiertura de pui în vasul de copt.
  • Adăugati puiul în vasul de copt, într-un singur strat.
  • Tunați amestecul de ceapă peste pui, în proporții egale.
  • Adăugați amestecul cremos peste pui și ceapă. Gătiți la 350F timp de 45 minute, până la o oră.
  • Serviți cu salată. Îndeajuns pentru 4 porții.

Informații nutriționale per porție:

  • 478 calorii
  • 46 grame de grăsimi
  • 11 grame de proteine
  • 5 grame de carbohidrați
  • 1 gram fibre

 

Pui Guadalajara

Ingrediente:

  • 2-3 linguri de unt
  • 120g de ceapă albă, tocată fin
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 4 bucăți de piept de pui dezosat, fără piele, tăiate pe jumătate
  • 60 – 180g de roșii la conservă și chilli verzi
  • 120g cremă de brânză cu grasime, tăiată în felii sau cuburi
  • ¼ ceașcă de frișcă
  • ¼ ceașcă de fiertură de pui
  • ½ linguriță de ardei cayenne (după gust)
  • 1 linguriță chimen uscat
  • ½ linguriță usturoi pudră, după gust
  • 1 linguriță sare de mare
  • cașcaval cheddar ras, pentru garnitură
  • smântână pentru ornat
  • salsa pentru garnitură

Cum se prepară puiul Guadalajara?

  • Spălați pieptul de pui și tamponați cu un prosop de hârtie, apoi tăiați pe jumătate.
  • Într-o tigaie, la foc mediu, topiți untul și apoi sotați ceapa și usturoiul, pâna se înmoaie.
  • Adăugați puiul și folosiți o spatulă pentru a întoarce și gătii toate laturile feliilor de pui, până când lichidul se evaporă.
  • Reduceți focul la mediu scăzut și adăugați roșiile, mirodeniile și ardeii chilli. Acoperiți, și permiteți puiului să fiarbă înca 8-10min.
  • Adăugați crema de brânză și frișca, apoi amestecați până când brânza se topeșe, iar puiul și legumele sunt acoperite. Se adaugă fiertură pentru a subția sosul, dacă este prea gros.
  • Îndeajuns pentru 4 porții. Dacă doriți, acoperiți cu garnituri.

Informații nutriționale per porție:
  • 478 calorii
  • 46 grame de grăsimi
  • 11 grame de proteine
  • 5 grame de carbohidrați
  • 1 gram fibre

Trucul pentru a rămâne la un nivel scăzut de carbohidrați când gătiți, este să începeți cu o sursă de proteine și să adăugați ingrediente reduse în carbohidrați. Același lucru se aplică și în cazul acestor rețete de pui, cu un conținut redus de carbohidrați.

Puiul nu conține carbohidrați, iar dacă rămâneți la sosuri bogate în grăsimi, cum sunt cele de mai sus, totalul de carbohidrați va rămâne scăzut. De asemenea, puteți opta și pentru un sos cu un conținut mai ridicat de carbohidrați, cum ar fi sosurile de tomate, atât timp cât fiecare porție conține mai multă carne decât sos.

Sosul de tomate are un conținut mai ridicat de carbohidrați, așa că trebuie să fie doar într-un strat subțire.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply