Somon la cuptor – reteta redusa in carbohidrati

Iată câteva rețete delicioase și ușor de gătit, de somon la cuptor, redus în carbohidrați.

Somon la cuptor cu mirodenii

Condimentele utilizate în această rețetă sunt uscate. Dacă folosiți condimente proapete, veți dori să creșteți cantitatea utilizată, pentru că ingredientele uscate sunt mult mai puternice.

Ingrediente pentru somon la cuptor:

  • 900g de fileuri de somon
  • 120g de ulei de susan
  • 1/2 ceașcă de sos de soia tamari
  • 1 linguriță de usturoi tocat
  • 1/2 linguriță de ghimbir măcinat
  • 1/2 linguriță de busuioc
  • 1 linguriță de oregano
  • 1/4 linguriță de cimbru
  • 1/2 linguriță de rozmarin
  • 1/4 linguriță tarhon
  • 120g de unt
  • 1/2 ceașcă de ciuperci proaspete tocate
  • 1/2 ceașcă de ceapă verde tocată

Cum se prepară somonul la cuptor?

  • Dacă aveți un singur filet mare, tăiați-l în felii de 15g. Apoi luați o pungă pentru congelat, de un sfert de litru.
  • Amestecați sosul tamari, uleiul de susan și condimentele. Puneți somonul în pungă pentru congelat și turnați amestecul.
  • Băgați la frigider somonul, cu pielea în sus, și marinați timp de 1-4 ore.
  • Încingeți cuptorul la 350F. Așezați folia pe o tavă de copt.
  • Turnați fileurile și sosul de marinat în tavă. Peștele trebuie să fie într-un singur strat.
  • Coaceți fileurile timp de 10-15 minute.
  • Cât timp somonul se coace, pregătiți legumele.
  • Topiți untul. Adăugați legumele și amestecați până când legumele sunt acoperite.
  • Scoateți somonul din cuptor și turnați amestecul de unt peste fileuri, asigurându-va că fiecare fileu este acoperit în întregime.
  • Coaceți la 350F, timp de aproximativ 10 minute. Serviți imediat.

Somon La Cuptor Redus In Carbohidrati

Informații nutriționale pentru o porție de 230g de somon la cuptor:

  • 353 calorii
  • 23 grame de grăsimi
  • 32 grame de proteine
  • 2 grame de carbohidrați
  • 1 gram de fibre
Reteta de somon la cuptor II
Ingrediente pentru a doua rețetă de somon la cuptor:
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru măcinat
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 2 (180g) fileuri de somon

Cum se prepară somonul la cuptor?

  • Într-un vas de sticlă mediu, preparați sosul amestecând usturoiul, uleiul de măsline, busuiocul, sarea, piperul, sucul de lămâie și pătrunjelul.
  • Așezați fileurile de somon într-un vas de copt mediu, din sticlă și acoperiți cu sos.
  • Marinați în frigider aproximativ 1 oră, întorcând ocazional.
  • Încingeți cuptorul la 375F.
  • Așezați fileurile în folie de aluminiu, acoperiți cu sos și sigilați.
  • Așezați somonul sigilat în vasul de sticlă și coaceți timp de 35, până la 45 minute sau până când se decojește ușor, utilizând o furculiță.

Informații nutriționale pentru o porție de 180g:

  • 436 calorii
  • 30 grame de grăsimi
  • 37 grame de proteine
  • 2 grame de carbohidrați
  • 1 gram de fibre (presupunând că jumătate din ulei este lăsat în vasul de copt)
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply